Powrót

Owocowy wegański pudding

 

 

Przepyszny, wegański pudding dla miłośników i miłośniczek tego co smaczne, zdrowe, słodkie i naturalne. Mleczko kokosowe w składzie przepisu dodaje lekkiego, słodkiego smaku, a siemię lniane zdrowych wartości odżywczych. Świerze owoce w składzie wegańskiego puddingu zachęcają nie tylko wyglądem, ale także smakiem. Przepis idealny na przekąskę lub lekkie śniadanie i kolację. W składzie wegańskiego puddingu woda Cechini bogata w minerały takie jak magnez i wapń – pysznie, zdrowo, kolorowo!

 

owocowy przepis wegański

 

Składniki:

100 ml mleczka kokosowego

2 łyżki siemienia lnianego

70g truskawek

4 łyżki wody Cechini Muszyna

1 łyżeczka soku z cytryny

1 łyżeczka erytrytolu

1 garść borówek (lub innych ulubionych owoców)

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

1. Truskawki zmiksuj razem z łyżką siemienia lnianego, mleczkiem kokosowym, wodą, sokiem z cytryny i erytrytolem.

2. Gdy masa będzie gotowa wsyp 1 łyżkę siemienia i wymieszaj.

3. Przełóż do naczynia.

4. Odstaw do lodówki na min. 2 godziny (najlepiej całą noc).

5. Na wierzch wyłóż borówki lub inne ulubione owoce.

 

Przepis powstał we współpracy z dietetyk Marcelina Paszkowska